Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Δελτίο Τύπου του Κλάδου Αυτοκαταστροφικών Συμπεριφορών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονιών

Η αυτοκτονική συμπεριφορά, με το τραγικό κόστος που συνεπάγεται σε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί ένα μείζον ζήτημα για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η αυτοκτονία αποτελεί αιτία θανάτου για περίπου 800000 άτομα το χρόνο, ενώ οι απόπειρες που τελούνται είναι πολλαπλάσιες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο στο οποίο συμβάλλουν βιολογικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Περισσότερα...

 

Δελτίο Τύπου της Μ.Κ.Ο. ΚΛΙΜΑΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών, 10/9/2017

10 Σεπτεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

H 10η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κοινή γνώμη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα πεδία της πρόληψης της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Περισσότερα...

 

Σεμινάριο με θέμα “Συνομιλώντας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής”, 2ος κύκλος, διοργάνωση ΑΝΑΣΑ

«Συνομιλώντας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής» Σεμινάριο για την ψυχοπαθολογία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. (2ος κύκλος)

Συναντήσεις για την εμβάθυνση στην ψυχοπαθολογία των ΔΠΤ, με θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών και συζητήσεις με ειδικούς από όλες τις εξειδικευμένες μονάδες για τις ΔΠΤ.

Περισσότερα...

 

Σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική θεωρία & τεχνική” που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, Ε.Κ.Π.Α., Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Το Τμήμα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) διοργανώνει για το εκπαιδευτικό έτος 2017-18 το εκπαιδευτικό σεμινάριο:

"Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική"

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση σε συζήτηση στρογγύλης τραπέζης, διοργάνωση από ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε σε συζήτηση Στρογγύλης Τραπέζης που οργανώνεται από το ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ του Πανεπιστημίου Αθηνών

τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30,
Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος»
με θέμα «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας»

Περισσότερα...