Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Σεμινάριο με θέμα “Συνομιλώντας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής”, διοργάνωση ΑΝΑΣΑ

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ»
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019)

Συναντήσεις για την εμβάθυνση στην ψυχοπαθολογία των ΔΠΤ, με θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών και συζητήσεις με ειδικούς από τις άλλες εξειδικευμένες μονάδες για τις ΔΠΤ.

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 10 Οκτωβρίου 2018 : Οργάνωση : Παιδοψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Α΄ & Β΄ Ψυχιατρικές Κλινικές Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και την Παιδοψυχιατρική Ετα

Πρόγραμμα (pdf)

 

Ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Κέντρα Υγείας Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Σπάτων που εδρεύουν ή συνορεύουν με τις πληγείσες περιοχές, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς ετέθησαν σε άμεση ετοιμότητα με καθολική ανάπτυξη των υπηρεσιών τους για παροχή υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων.

Περισσότερα...

 

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας

Αθήνα 24/9/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την ευκαιρία και σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με γνωστή υπόθεση που απασχόλησε το Πανελλήνιο και γενικότερα τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, είναι σημαντικό να επισημάνουμε τα κάτωθι.

Το ποσοστό αναπηρίας μπορεί να προκύπτει από τη συμπτωματολογία και την εξέλιξη μέσα στο χρόνο μιας νόσου ή διαταραχής ή να προκύπτει από τη συνάθροιση μικρότερων ποσοστών από διαφορετικές νόσους ή διαταραχές. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα ΚΕΠΑ έχουν την δυνατότητα να κρίνουν μόνο στη βάση των κατατεθειμένων πιστοποιητικών και από την συνοπτική εξέταση του ασθενούς. Το σύστημα αξιολόγησης των ΚΕΠΑ είναι προσαρμοσμένο στην εκτίμηση των ποσοστών αναπηρίας που σχετίζονται με την ικανότητα προς εργασία και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων. Η διεύρυνση της χρήσης των ποσοστών αναπηρίας για την αποφυλάκιση κρατουμένων απαιτεί ιδιαίτερα κριτήρια που δεν υπάρχουν και απαιτείται η συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να οριστούν.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 14:57)

Περισσότερα...

 

Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοεκπαίδευση & Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας”, από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με τις Α΄ & Β΄ Ψυχιατρικές Κλινικές ΕΚΠΑ & την Εταιρεία “Προαγωγή της γνώσης στις ψυχικές διαταραχές”

Το E.Π.Ι.Ψ.Υ. σε συνεργασία με τις Α΄ και Β' Ψυχιατρικές Κλινικές ΕΚΠΑ και την Εταιρεία «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές» ανακοινώνουν την έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας για τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019, 2019-2020.

Περισσότερα...