Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Προκήρυξη θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Αγιος Παντελεήμων"

Προκήρυξη θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Αγιος Παντελεήμων"

 

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ” της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας & της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, 2017-2018

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ»
Ακαδημαϊκό έτος: 2017 – 2018

Στο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία οι σπουδαστές πρόκειται να διδαχθούν βασικές αρχές και να εξασκηθούν σε ειδικά εργαλεία κλινικής εξέτασης, διαφορικής διάγνωσης και θεραπευτικού σχεδιασμού για την άσκηση της κλινικής ψυχοπαθολογίας (κλινικής ψυχιατρικής, κλινικής ψυχολογίας, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές διαλέξεις όσο και κλινικό υλικό (βινιέτες, οπτικοακουστικό υλικό και ιστορικά ασθενών) σε όλα τα διδασκόμενα θέματα.

Περισσότερα...

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ στο ΨΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τραγικό συμβάν με νοσηλευόμενο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής θα ανακινήσει, για μια ακόμη φορά, ερωτήματα για τις συνθήκες νοσηλείας ασθενών με ιδιαίτερες ανάγκες φύλαξης.

Περισσότερα...

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη Νευροανατομία” από τη Νευροχειρουργική Κλινική & Εργαστήριο Ανατομίας ΕΚΠΑ

Με µεγάλη µας χαρά σας ανακοινώνουµε την έναρξη του Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρµοσµένη Νευροανατοµία», που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2017.

Η Νευροανατοµία αποτελεί σήµερα τη βάση των σύγχρονων Νευροεπιστηµών. Για τον λόγο αυτό, ο σκοπός του συγκεκριµένου ΠΜΣ είναι να εφοδιάσει τους πτυχιούχους φοιτητές µε επαρκή και σύµφωνη µε τα σύγχρονα επιστηµονικά δεδοµένα, γνώση της δοµής του Νευρικού Συστήµατος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το µεταπτυχιακό πρόγραµµα προσανατολίζεται στην εξασφάλιση του βασικού θεωρητικού υπόβαθρου σχετικά µε το Νευρικό Σύστηµα σε συνδυασµό µε την εκτεταµένη πρακτική µελέτη του εγκεφάλου και συνολικά του Νευρικού Συστήµατος, µε τη χρήση διαφόρων εκπαιδευτικών εργαλείων (ηλεκτρονική µικροσκοπία, ανατοµή νωπών παρασκευασµάτων, απεικόνιση και µελέτη χαρακτηριστικών περιπτώσεων κ.λ.π.).

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοδυναμική κατανόηση στην άσκηση της Παιδοψυχιατρικής”, από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Ψυχοδυναμική Κατανόησή στην Άσκηση της Παιδοψυχιατρικής».

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 13:55)

Περισσότερα...